Kalite

Firmamız kalsit madenini öğüterek ve sınıflandırarak endüstriye hizmet eder. Sürekli gelişmekte olan bir firma olarak teknolojik gelişmeleri takip ederek üretim kalitesini artırmak için yeni teknolojiler kullanmaktadır.

Gelişmiş Teknoloji

En son teknolojiye sahip makineler ile kurulan tesislerimizde kaplanmış ve kaplanmamış olarak üretilebilen mikronize kalsit, kağıt, boya, PVC profil, plastik, kablo, gıda vb. birçok sektörde başarıyla kullanılmaktadır.

Arge ve Teknik Destek

Sektörün lideri olan firmamız ar-ge ve teknik destek çalışmalarına büyük önem vermektedir. Bu amaca uygun teknik elemanlar ile amacımız siz değerli müşterilerimizin talep ve sorunlarını çözmektir.

Blog

Kaplanmış Kalsitin Plastiğe kazandırdıkları nelerdir?

Hidrofobik Yapı, Düşük Yüzey Enerjisi, Kolay Dispersiyon, Yüksek Homojenizasyon, Mukavemet Artışı, Kimyasal Dayanım, Organik Ortamlara Uyumluluk , Daha Parlak ve Düzgün Yüzey, Daha Az Kalıp Aşınması,...

Kalsit üretim yerleri

Hiscal mikronize kalsiti, istenilen tane dağılımı aralığında üretimi, yüksek beyazlık, düşük nem, düşük aşındırıcılık, yüksek kaplama oranı ve özellikle 1 micron üretebilme temel yetene...

Kalsit özellikleri nelerdir?

Ancak, maliyetleri düşürmenin en yaygın yollarından biri olan kalsitin inorganik bir mineral olması ve organik malzemeler olan polimerler ile arasında yüzey gerilim farkının bulunması, daha iyi fiziks...

Türkiye'de kalsit

“Hiscal”, Dünya’da ki en beyaz oluşumlara ve en zengin rezerve sahip, Kalsiyum Karbonat (CaCO3) oranı yüksek, silis ve demir safsızlıkları çok düşük ve öğütüldükten sonraki beyazlık derecesi çok yükse...

Türkiye'de çıkarılan Kalsit'in kalitesi nedir?

Bilindiği üzere, cevherde beyazlık derecesinin yüksekliği, boyada ve plastikte titanyum dioksit ve kâğıtta optik beyazlatıcı tasarrufu sağladığı için her zaman tercih edilmektedir.

Kalsit kullanım alanları nelerdir?

Mikronize kalsit, yazı tabı kâğıtları, duvar kâğıtları ve kartonların üretiminde selüloza % 15–30 oranında katılarak kullanılmaktadır. Yüksek beyazlıkta olması, ucuzluğu ve kâğıda kazandırdığı diğer t...

Kalsit nedir?

Kalsit ya da bir başka adıyla Kalsiyum Karbonat (CaCO3), cam parıltılı, saydam, kolay kırılabilen, sertliği 3 ve özgül ağırlığı 2,6 – 2,8 olan iri kristalli mermerdir.

Kalsit Kullanım Alanları

Boya ve Yüzey

Kuvvetlendirici özellik gösterir. Viskoziteyi kontrol eder. Titanyum dioksit tüketimini azaltarak maliyetleri düşürür. Yüksek beyazlık sayesinde opaklığı arttırır. Güçlendiricidir. Boya filminin darbe direncini arttırır.

Detaylı Bilgi

Plastik

Farklı kimyasal yüzey kaplamalarına göre dop yağı tasarrufu sağlar. Yüksek beyazlıktan ötürü pigment tasarrufu sağlar. Kimyasal yapısı nedeniyle alev geciktirici özellik sağlar. Ambalaj malzemelerin yazılabilirlik değerlerini arttırır.

Detaylı Bilgi

Kağıt

Yüksek beyazlık, Uygun kırılma indisi, Uygun tane dağılımı, Kâğıt tarafından yüksek derecede tutulma, Suda çözünmeme

Detaylı Bilgi

Cam

Camın kimyasal etkilere dayanıklılığını artırır. Cam üretiminde kireç taşları içerdiği metal oksitler nedeniyle hammadde olarak kullanılır. Cam fırınlarında ısıdan tasarruf sağlar. Camın sertliğini artırır.

Detaylı Bilgi